Farfalle carbonara - tricolore
Kategória: 
400 g cestovín - len talianskej výroby trojfarebné motýľky, stredná cibuľa nakrájaná na jemno, strúčik cesnaku, 75 g masla, 1 lyžica oleja, soľ, biele korenie, vegeta, 200 g čerstvých šampińónov, 10 g hladkej múky, 250 ml. šľahačkovej smotany, čerstvá bazalka

Farfalle carbonara - tricolore - príprava

    Postup prípravy: dáme variť osolenú vodu s pridaním oleja, medzi tým očistíme alebo umyjeme hríby a nakrájame na plátky, prípadne na štvrtky, kto má ako rád. Na panvicu dáme maslo s kvapkou oleja a jemne nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku. Restujeme/opekáme/ pokiaľ cibuľa nie je sklovitá, pridáme hríby, orestujeme, zastriekame bielym vínom, zaprášime múkou, pridáme šľahačku, dochutíme vegetou, bielym korením a soľou podľa vašej chuti a krátko povaríme. Pred koncom varenia pridáme nakrájanú bazalku.
    Cestovinu varíme asi 14 minút, cestovina nesmie byť rozvarená.
    Uvarenú ocedíme, dobre necháme odkvapkať a zmiešame s horúcou omáčkou.
    Servírujeme v horúcom hlbokom tanieri, jedlo zvýrazníme ešte pokrájanou bazalkou po povrchu.

    Odporúčaná príloha: rôzne druhy čerstvých šalátov s pridaním drezingov podľa vašej chuti.
Top