Cestoviny so zeleninou a hermelínom
Kategória:
1 kareláb,
2 mrkvy,
1 pór,
200 g brokolice,
1 cibuľ,a
1 lyžica masla,
150 g 33% smotany,
100 ml mlieka,
2 vajcia,
soľ,
biele korenie,
muškátový oriešok,
1 hermelín (125g),
2 lyžice posekanej petržlenovej vňate,
1/2 vrecúška cestovín fliačky
1 kocka zeleninového bujónu
Cestoviny so zeleninou a hermelínom - príprava
Kareláb a mrkvu olúpeme a nakrájame na plátky.
Pór očistíme a umyjeme, hornú, zelenú časť nakrájame na rezance, cibuľky na kolieska.
Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky.
Zeleninu povaríme v osolenej vode asi 5-7 min. a necháme odkvapkať. Cibuľu jemne pokrájame.
Do vriacej vody rozdrobíme kocku zeleninového bujónu, pridáme cestoviny a varíme 5-7 min. Scedíme a primiešame do nich zeleninu.
Ohňovzdornú formu vymastíme maslom.
Vložíme do nej zmes cestovín a zeleniny, posypeme cibuľou a dáme zapiecť na 15 min. do predhriatej rúry na 200°C.
Smotanu zmiešame s mliekom a vajcami, osolíme, okoreníme a okoreníme strúhaným muškátovým orieškom a prelejeme zapečené cestoviny.
Zapekáme 10 min. Hermelín nakrájame na plátky, rozložíme na jedlo a zapekáme ešte 5 min.
Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Kategória:
1 kareláb,
2 mrkvy,
1 pór,
200 g brokolice,
1 cibuľ,a
1 lyžica masla,
150 g 33% smotany,
100 ml mlieka,
2 vajcia,
soľ,
biele korenie,
muškátový oriešok,
1 hermelín (125g),
2 lyžice posekanej petržlenovej vňate,
1/2 vrecúška cestovín fliačky
1 kocka zeleninového bujónu
Cestoviny so zeleninou a hermelínom - príprava
Kareláb a mrkvu olúpeme a nakrájame na plátky.
Pór očistíme a umyjeme, hornú, zelenú časť nakrájame na rezance, cibuľky na kolieska.
Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky.
Zeleninu povaríme v osolenej vode asi 5-7 min. a necháme odkvapkať. Cibuľu jemne pokrájame.
Do vriacej vody rozdrobíme kocku zeleninového bujónu, pridáme cestoviny a varíme 5-7 min. Scedíme a primiešame do nich zeleninu.
Ohňovzdornú formu vymastíme maslom.
Vložíme do nej zmes cestovín a zeleniny, posypeme cibuľou a dáme zapiecť na 15 min. do predhriatej rúry na 200°C.
Smotanu zmiešame s mliekom a vajcami, osolíme, okoreníme a okoreníme strúhaným muškátovým orieškom a prelejeme zapečené cestoviny.
Zapekáme 10 min. Hermelín nakrájame na plátky, rozložíme na jedlo a zapekáme ešte 5 min.
Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Pór očistíme a umyjeme, hornú, zelenú časť nakrájame na rezance, cibuľky na kolieska.
Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky.
Zeleninu povaríme v osolenej vode asi 5-7 min. a necháme odkvapkať. Cibuľu jemne pokrájame.
Do vriacej vody rozdrobíme kocku zeleninového bujónu, pridáme cestoviny a varíme 5-7 min. Scedíme a primiešame do nich zeleninu.
Ohňovzdornú formu vymastíme maslom.
Vložíme do nej zmes cestovín a zeleniny, posypeme cibuľou a dáme zapiecť na 15 min. do predhriatej rúry na 200°C.
Smotanu zmiešame s mliekom a vajcami, osolíme, okoreníme a okoreníme strúhaným muškátovým orieškom a prelejeme zapečené cestoviny.
Zapekáme 10 min. Hermelín nakrájame na plátky, rozložíme na jedlo a zapekáme ešte 5 min.
Podávame posypané petržlenovou vňaťou.