Cestoviny so zeleninou a hermelínom
Kategória: 
1 kareláb, 2 mrkvy, 1 pór, 200 g brokolice, 1 cibuľ,a 1 lyžica masla, 150 g 33% smotany, 100 ml mlieka, 2 vajcia, soľ, biele korenie, muškátový oriešok, 1 hermelín (125g), 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, 1/2 vrecúška cestovín fliačky 1 kocka zeleninového bujónu

Cestoviny so zeleninou a hermelínom - príprava

    Kareláb a mrkvu olúpeme a nakrájame na plátky.
    Pór očistíme a umyjeme, hornú, zelenú časť nakrájame na rezance, cibuľky na kolieska.
    Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky.
    Zeleninu povaríme v osolenej vode asi 5-7 min. a necháme odkvapkať. Cibuľu jemne pokrájame.
    Do vriacej vody rozdrobíme kocku zeleninového bujónu, pridáme cestoviny a varíme 5-7 min. Scedíme a primiešame do nich zeleninu.
    Ohňovzdornú formu vymastíme maslom.
    Vložíme do nej zmes cestovín a zeleniny, posypeme cibuľou a dáme zapiecť na 15 min. do predhriatej rúry na 200°C.
    Smotanu zmiešame s mliekom a vajcami, osolíme, okoreníme a okoreníme strúhaným muškátovým orieškom a prelejeme zapečené cestoviny.
    Zapekáme 10 min. Hermelín nakrájame na plátky, rozložíme na jedlo a zapekáme ešte 5 min.
    Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Top