Jahodová torta - Smotanová
300 – 500 g čerstvých jahôd 400 g kyslej smotany 1 balíček vanilínového cukru práškový cukor podľa chuti 1 - 2 balíčky detských piškót- okrúhlych

Jahodová torta - Smotanová - príprava

    Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom pridáme aj vanilkový cukor. Jahody očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Necháme si zopár krásnych na ozdobenie
    Dno tortovej formy (ja robím do kastróla)vyložíme alobalom alebo potravinovou fóliou. Potom poukladáme piškóty. Každú vrstvu piškótov pokropím kávou pre lepšiu chuť. Postupne na ne navrstvíme smotanový krém, pokrájané jahody, opäť piškóty a krém. Ak máte nasekané orechy, doporučujem aspoň na jednu vrstvu posypať tieto oriešky. Sú tam fantastické. Vrch ukončíme piškótami.

    Tortovú formu prekryjeme potravinovou fóliou a vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami prípadne šľahačkou.
Top