Strúhaný tvarohový koláč, tvarožník
Ľahký
Celkom lacný
Varenie

Každý, kto má rád tvaroh by určite mal vyskúšať tento recept.

Ingrediencie

Pre 1 Osoba(y)

Cesto

  • 400 g hladká múka
  • 150 g práškový cukor
  • 250 g Palmarin
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 1 ks žĺtok
  • 4 PL kakaa

Plnka

  • 750 g jemného tvarohu
  • 200 g práškový cukor
  • 1 ks vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • 3 ks žĺtky
  • 4 ks bielky

Strúhaný tvarohový koláč, tvarožník - príprava

    Suroviny na cesto zmiesime, vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dve časti, 1 na nastrúhanie a druhý na plát.
    Rozvaľkáme väčší kus cesta, prenesieme ho na plech, ktorý sme si pretým vymazali a vysypali. Cesto napicháme vidličkou, aby sa nerobili bublinky pri pečení.

    Pripravíme si plnku: tvaroh, cukor, žĺtka, puding, vanilkový cukor, zmiešame. Vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov. Zľahka primiešame k tvarohu. Tvarohovú plnku navrstvíme na cesto a zvyšné cesto nastrúhame rovnomerne na vrch koláča.
    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200°C pečieme cca 30 minút.
Top