Každý, kto má rád tvaroh by určite mal vyskúšať tento recept.
Ingrediencie
Pre 1 Osoba(y)
Cesto
400 g hladká múka
150 g práškový cukor
250 g Palmarin
1 ks prášok do pečiva
1 ks žĺtok
4 PL kakaa
Plnka
750 g jemného tvarohu
200 g práškový cukor
1 ks vanilkový cukor
citrónová kôra
3 ks žĺtky
4 ks bielky
Strúhaný tvarohový koláč, tvarožník - príprava
Suroviny na cesto zmiesime, vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dve časti, 1 na nastrúhanie a druhý na plát. Rozvaľkáme väčší kus cesta, prenesieme ho na plech, ktorý sme si pretým vymazali a vysypali. Cesto napicháme vidličkou, aby sa nerobili bublinky pri pečení.
Pripravíme si plnku: tvaroh, cukor, žĺtka, puding, vanilkový cukor, zmiešame. Vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov. Zľahka primiešame k tvarohu. Tvarohovú plnku navrstvíme na cesto a zvyšné cesto nastrúhame rovnomerne na vrch koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200°C pečieme cca 30 minút.