Francúzske zemiaky
Kategória: 
10 stredných zemiakov uvarených v šupke 3 vajcia na tvrdo jemné párky / vegetariánska obdoba so šampiómni kyslá smotana, 2 vajcia, soľ čierne mleté korenie.

Francúzske zemiaky - príprava

    Uvaríme si zemiaky v šupke spolu s vajíčkami. Párky pokrájame na malé kúsky. Zapekaciu misu si vymažeme tukom alebo olejom. V miske si vymiešame cez pasírovatko pretlačené zemiaky( to špeciálne slovenské koliesko s kockovanými dierkami), na tvrdo uvarené prekrojené vajíčka a párky, zmes premiešame a rozložíme na zapekaciu misu. Vymiešame si 2 vajcia s kyslou smotanou, ochutené soľou, mletým čiernym korením ev. vegetou. Tým zmes zalejeme a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 45min. Podávame s kyslými uhorkami alebo cviklou.
Top