Pečené zemiaky plnené bryndzou
Príprava
Varenie

Plnené zemiaky špecialita na pohľadanie. Ak máte májovú bryndzu tak doporučujem . 

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 4 väčšie zemiaky
  • 200 g bryndza
  • soľ
  • paprika
  • troška kyslej smotany
  • 1 lyžica posekanej pažítky
  • slaninka

Pečené zemiaky plnené bryndzou - príprava

    Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke, kto nemá rád šupku môže aj očistené. Potom ich pozdĺžne rozpolíme a vnútro vydlabeme. Bryndzu vymiešame s paprikou, posekanou pažitkou a nadrobno pokrájanou, opečenou slaninkou. Môžeme pridať aj smotanu. S touto zmesou naplníme vydlabané zemiaky. Poukladám na plech a dopečieme v rúre na troške masti alebo oleja. Fantasticky sa k tomu hodí kyslé mlieko. Dobrú chuť!
Top