Chilli con Carne
Ľahký
Celkom lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 

Vyhlásená špecialita... Tradičné mexické jedlo. Môžete ho ponúknuť svojim priateľom napríklad na chate, verte, že zožnete úspech. Robievam to aj v kotlíku. 

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • olivový olej
  • morská soľ
  • mleté čierné korenie
  • mlete chilli
  • cukor
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks veľká mrkva
  • 1 ks červená sladká paprika
  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 800 g krajaných paradajok v konzerve
  • 400 g konzerva fazulí bez nálevu
  • 400 g konzerva kukurice bez nálevu
  • 400 g konzerva cícera bez nálevu
  • 400 ml vody

Chilli con Carne - príprava

    Nadrobno nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a sladkú papriku, prípadne pridáme stopku zeleru, ale nie je podmienkou.
    Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej (alebo iný), pridáme nakrájanú zeleninu a korenie a to chilli, soľ, čierne korenie a cukor - spolu osmažíme na miernom ohni cca 5 min.
    Teplotu zvýšime, pridáme mleté mäso a miešame pokým sa takmer neuvarí.
    Do mäsovej zmesi pridávame konzervovanú zeleninu, paradajky, fazuľu, kukuricu, cícer a všetko zalejeme vodou.
    Zmes privedieme do varu, stiahneme teplotu a prikryté varíme asi trištvrte hodiny s občasným premiešaním.
    Nakoniec dochutíme podľa potreby použitými koreninami.

    Nemajte obavu si toto jedlo pripraviť vo väčšom množstve, je vhodné aj na mrazenie a chutí stále výborne.
    Dá sa podávať len tak s čerstvou bagetou alebo chlebom, ale je výborné aj s ryžou.
Top