Rýchla večera
Kategória:
1 kg zemiakov,
1 téglik kyslej smotany,
1 biely jogurt,
cesnak,
posekaná pažítka alebo strúhaný chren,
maslo
Rýchla večera - príprava
Stredne veľké zemiaky očistite kefkou pod tečúcou vodou, osušte a zabaľte každý zvlášť do alobalu.
Poukladajte ich na plech a pečte v rúre asi 50 min okolo 200°C.
Smotanu zmiešajte s jogurtom a ochuťte prelisovaným, alebo nadrobno nakrájaným cesnakom. Pridajte pažítku alebo chren.
Do upečeného ešte zabaleného zemiaka buchnite jemne päsťou, vybaľte ho z alobalu a vidličkou na tanieri roztvorte. Osoľte podľa chuti a dajte kúsok masla, zalejte jogurtovým dressingom a zapíjajte cmarom.
Je to výborná a ľahkostráviteľná večera.
Podobné recepty
Kategória:
1 kg zemiakov,
1 téglik kyslej smotany,
1 biely jogurt,
cesnak,
posekaná pažítka alebo strúhaný chren,
maslo
Rýchla večera - príprava
Stredne veľké zemiaky očistite kefkou pod tečúcou vodou, osušte a zabaľte každý zvlášť do alobalu.
Poukladajte ich na plech a pečte v rúre asi 50 min okolo 200°C.
Smotanu zmiešajte s jogurtom a ochuťte prelisovaným, alebo nadrobno nakrájaným cesnakom. Pridajte pažítku alebo chren.
Do upečeného ešte zabaleného zemiaka buchnite jemne päsťou, vybaľte ho z alobalu a vidličkou na tanieri roztvorte. Osoľte podľa chuti a dajte kúsok masla, zalejte jogurtovým dressingom a zapíjajte cmarom.
Je to výborná a ľahkostráviteľná večera.
Poukladajte ich na plech a pečte v rúre asi 50 min okolo 200°C.
Smotanu zmiešajte s jogurtom a ochuťte prelisovaným, alebo nadrobno nakrájaným cesnakom. Pridajte pažítku alebo chren.
Do upečeného ešte zabaleného zemiaka buchnite jemne päsťou, vybaľte ho z alobalu a vidličkou na tanieri roztvorte. Osoľte podľa chuti a dajte kúsok masla, zalejte jogurtovým dressingom a zapíjajte cmarom.
Je to výborná a ľahkostráviteľná večera.