Rýchla večera
Kategória: 
1 kg zemiakov, 1 téglik kyslej smotany, 1 biely jogurt, cesnak, posekaná pažítka alebo strúhaný chren, maslo

Rýchla večera - príprava

    Stredne veľké zemiaky očistite kefkou pod tečúcou vodou, osušte a zabaľte každý zvlášť do alobalu.
    Poukladajte ich na plech a pečte v rúre asi 50 min okolo 200°C.
    Smotanu zmiešajte s jogurtom a ochuťte prelisovaným, alebo nadrobno nakrájaným cesnakom. Pridajte pažítku alebo chren.
    Do upečeného ešte zabaleného zemiaka buchnite jemne päsťou, vybaľte ho z alobalu a vidličkou na tanieri roztvorte. Osoľte podľa chuti a dajte kúsok masla, zalejte jogurtovým dressingom a zapíjajte cmarom.
    Je to výborná a ľahkostráviteľná večera.
Top