Džem z tekvice
Kategória: 
400 g tekvice, 400 g hrušiek, 300 g jabĺk, 400 ml svetlého hroznového džúsu, nastrúhaná kôra z jedného citróna, 1/2 balíčka kyseliny citrónovej, Dr.Oetker 1 balenie želírovacieho cukru

Džem z tekvice - príprava

    Tekvicu olúpeme, odstránime jadierka a dužinu nastrúhame najemno.
    Hrušky a jablká olúpeme a nakrájame na malé kúsky.
    Zmiešame v hrnci tekvicu, hrušky a jablká, hroznový džús, citrónovú kôru, kyselinu citrónovú a želírovací cukor. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu, Povaríme cca 5 minút.
    Penu sťahujeme. Plníme po okraj do pripravených pohárov, uzavrieme, obrátime dnom na hor a necháme stáť na veku.
Top