Losos zapečený v zemiaku
Kategória: 
väčší losos, soľ, citrónová šťava, 4 veľké zemiaky, vegeta, Solamyl, olivový olej, veľká šalátová uhorka, cesnak, soľ, čierne korenie, cukor, horčica, kyslá smotana, čerstvý kôpor, 1 majolenka

Losos zapečený v zemiaku - príprava

    Lososa potrieme citrónovou šťavou, osolíme a mierne ho opečieme na olivovom oleji.
    Očisíme a nastrúhame zemiaky, pridáme soľ, vegetu, kukuričný škrob a vzniknutou zemiakovou kašou ponatierame lososa. Uložíme do pekáča a pečieme 6 - 8 minút pri 200 stupňoch.

    K postrúhanej uhorke pridáme cesnak, soľ, čierne korenie, cukor, horčicu, kyslú smotanu, majolenku a zamiešame a máme chutný šalátik.
    Servírujeme, môžeme pridať 3-4 malé uvarené zemiačiky uvarené v šupke.
Top