Bujabéza po francúzsky
Kategória: 
2,5 kg rýb (makrela, treska, kraby, sladkovodné ryby), 1 – 2 pokrájané cibule, 1 pór, 4 strúčiky cesnaku, 3 – 4 paradajky, 3 – 6 semien feniklu, 1 bobkový list, 1 lyžička strúhanej pomarančovej kôry, 1 lyžička saturejky a tymiánu, 2 blizny šafranu, 1 dl oleja, soľ, čierne korenie, 1 dl bieleho vína

Bujabéza po francúzsky - príprava

    Ryby varíme v 3 l vody, najprv 5 – 6 minút prudko, potom pomaly asi 15 minút.
    Na oleji osmažíme zeleninu a po prudkom vare rýb pridáme do polievky spolu s koreninami a vínom.
    Nakoniec vyberieme ryby a polievku pretlačíme cez sito. Konzumuje sa buď len mäso s polievkou, alebo sa pridá majonéza ochutená cesnakom, soľou a čiernym korením.
Top