Bábovka zo šľahačky
1 ks šľahačková smotana 3 ks vajcia 1 pohár 2dl kryštáľový cukor 2 poháre 2dl polohrubá múka 1 vanilínový cukor 1 prášok do pečiva kakao trošku kto chce dvojfarebnú možno pridať nastrúhanú citr. kôru, hrozienka, alebo trošku rumu....

Bábovka zo šľahačky - príprava

    Šľahačku (môže byť aj tesne okolo konca záruky) dáme do misky spolu z vajcami, cukrom, múkou, kypriacim práškom do pečiva a vanilínovým cukrom premiešame podľa potreby alebo ako kto chce pridá citrónovú kôru, rum. Celá zmes sa nemusí šľahať mixérom ani trepať ručne - stačí dobre premiešať...
    Do vymastenej a vysypanej (buď múkou, alebo strúhankou) formy nalejeme cesto. Ak chceme aj kakovú časť tak jednu tretinu necháme v miske, vmiešame do nej kakao a nalejeme do formy na bielu časť. Ak chceme, môžeme pridať až teraz hrozienka.
    Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 45-55 min. Skúsime špajdlou či je pečená ak sa nelepí máme hotovo.
Top