Viedenská knedľa
Kategória: 
6 žemlí, 30g masla, byľka zeleného petržlenu, 0,2 l mlieka, 2 vajcia, soľ, 60g hrubej múky

Viedenská knedľa - príprava

    Žemle pokrájame na malé kocky, dáme do misky a polejeme rozpusteným maslom, v ktorom sme rozpražili nadrobno posekaný zelený petržlen.
    V mlieku rozmiešame vajcia, soľ, nalejeme na pokrájané žemle, premiešame a necháme stáť dovtedy, kým mlieko nevsiakne do žemlí.
    Potom ich posypeme múkou a vareškou zľahka premiešame.
    Z pripravenej masy rukou formujeme väčšie okrúhle gule, ktoré pomúčenými rukami dobre postláčame, aby sa pri varení nerozpadli.
    Vkladáme ich do vriacej osolenej vody a pomaly 10 až 15 minút varíme.
    Počas varenia ich obrátime.
    Uvarené knedle vyberieme z vody, popicháme tenkým drievkom/špajdlou/ a rozkrájame.

Podobné recepty

Top