Srnčie rezne v marináde
500g mladého srnčieho mäsa, 0,1 l oleja, 0,05 l bieleho vína, soľ, mleté čierne a nové korenie, 50g cibule, estragón, mäta pieporná, 50g masti

Srnčie rezne v marináde - príprava

    Dobre odležané mäso umyjeme, odblaníme, osušíme obrúskom a pokrájame na rezne, ktoré naklepeme.
    V oleji rozmiešame víno, soľ, mleté čierne korenie a nové korenie, postrúhanú cibuľu, estragón a mätu piepornú.
    Touto zmesou naklepané rezne natierame a ukladáme na seba. V marináde ich necháme stáť do druhého dňa.
    Potom ich vyberieme a na panvici v rozpálenej masti opečieme do zlata.
    Opečené rezne upravíme na misu a podávame s vypraženými tyčinkami a tatárskou omáčkou.
Top