Bryndzovníčky z krehkého cesta
hladká múka 250g, maslo 130g, kyslá smotana 3 dl, 1 kávová lyžička soli. Náplň: bryndza 150g, soľ, pažítka, vajce 1ks, zemiaky 80g, kyslá smotana 3 PL, krupica 1 PL.

Bryndzovníčky z krehkého cesta - príprava

    Na dosku dáme hladkú múku, nasekáme maslo, pridáme soľ a podľa potreby kyslú smotanu.
    Vypracované cesto na tenko rozvaľkáme a guľatou formičkou priemer asi 6 - 8 cm vykrajujeme kolieska a natierame náplňou tak, aby zostal 1cm okraj, ktorý je potrebné zdvihnúť do výšky.
    Bryndzovníčky potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme a do ružova upečieme.
    Náplň si pripravíme z bryndze, pridáme uvarené a prelisované zemiaky, nadrobno nakrájanú pažítku, vajce, soľ, trochu múky a smotany.
Top