Vianočný pečený čaj
Kategória: 
1 kg ovocia - môže byť mrazené aj čerstvé ako sú hrušky, jablká, pomaranče, ríbezle, slivky, mandarínky, jahody, maliny, čučoriedky... všetko, čo nám je dostupné, alebo čo máme radi, 1,2kg cukru kryštál, 2 dcl rumu - nemusí byť, ale je príjemný, 1 citrón, lyžička škorice, 3 celé klinčeky

Vianočný pečený čaj - príprava

    Ovocie nakrájame na kúsky, jablká a hrušky nemusíme lúpať, sú chutné a údajne aj zdravšie so šupkou.
    Vo väčšej miske zmiešame nakrájané ovocie a cukor, pridáme rum, citrón nakrájaný na kúsky, škoricu a klinčeky.
    Všetko dôkladne premiešame a dáme do vyhriatej rúry v hlbšom pekáči na 220 stupňov piecť asi na 45 minút. Pečte tak dlho, aby ovocie pustilo šťavu. Počas pečenia občas premiešajte.
    Po upečení, ešte horúce, dávame do pohárov, ktoré zavíčkujeme a otočíme na 5 minút hore dnom.
    Servírujeme do hrnčeka dáme 1-3 lyžičky pečeného čaju, ktorý a zalejeme horúcou vodou. Necháme vylúhovať a pijeme.
Top