Zemiakové placky pečené v kuse
Kategória:
300 g Varené zemiaky
500 g polohrubej múky
1 lyžička soli
1 štipka cukru
3 / 4 kocka droždia
1,5 - 2dl Mlieka
1 dl Rastlinný olej
1 ks Vajíčko
Drvená rasca
Zemiakové placky pečené v kuse - príprava
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpané a nahrubo roztlačíme. Pridáme ich do misy s múkou, v ktorej sme spravili jamku, rozdrobili do neho droždie so štipkou cukru a zaliali trochou mlieka (kvások). Prilejeme zvyšok mlieka a olej, osolíme a všetko vypracujeme hladkého, nepríliš tuhého cesta. Cesto prenesieme na papier na pečenie o veľkosti plechu a vyvaľkáme.
Papier na pečenie s cestom pretiahneme na plech a radielkom urobíme mriežku tak veľkú, aké chceme mať placky. Necháme asi 15 minút v teple cesto odpočinúť, potom ho potrieme vajíčkom, posypeme soľou, drvenou rascou a dáme do predhriatej rúry piecť do ružova.
Chutné sú ako teplé, tak aj studené. Dobrú chuť...
Podobné recepty
Kategória:
300 g Varené zemiaky
500 g polohrubej múky
1 lyžička soli
1 štipka cukru
3 / 4 kocka droždia
1,5 - 2dl Mlieka
1 dl Rastlinný olej
1 ks Vajíčko
Drvená rasca
Zemiakové placky pečené v kuse - príprava
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpané a nahrubo roztlačíme. Pridáme ich do misy s múkou, v ktorej sme spravili jamku, rozdrobili do neho droždie so štipkou cukru a zaliali trochou mlieka (kvások). Prilejeme zvyšok mlieka a olej, osolíme a všetko vypracujeme hladkého, nepríliš tuhého cesta. Cesto prenesieme na papier na pečenie o veľkosti plechu a vyvaľkáme.
Papier na pečenie s cestom pretiahneme na plech a radielkom urobíme mriežku tak veľkú, aké chceme mať placky. Necháme asi 15 minút v teple cesto odpočinúť, potom ho potrieme vajíčkom, posypeme soľou, drvenou rascou a dáme do predhriatej rúry piecť do ružova.
Chutné sú ako teplé, tak aj studené. Dobrú chuť...
Papier na pečenie s cestom pretiahneme na plech a radielkom urobíme mriežku tak veľkú, aké chceme mať placky. Necháme asi 15 minút v teple cesto odpočinúť, potom ho potrieme vajíčkom, posypeme soľou, drvenou rascou a dáme do predhriatej rúry piecť do ružova.
Chutné sú ako teplé, tak aj studené. Dobrú chuť...