Zemiakové placky pečené v kuse
Kategória: 
300 g Varené zemiaky 500 g polohrubej múky 1 lyžička soli 1 štipka cukru 3 / 4 kocka droždia 1,5 - 2dl Mlieka 1 dl Rastlinný olej 1 ks Vajíčko Drvená rasca

Zemiakové placky pečené v kuse - príprava

    Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpané a nahrubo roztlačíme. Pridáme ich do misy s múkou, v ktorej sme spravili jamku, rozdrobili do neho droždie so štipkou cukru a zaliali trochou mlieka (kvások). Prilejeme zvyšok mlieka a olej, osolíme a všetko vypracujeme hladkého, nepríliš tuhého cesta. Cesto prenesieme na papier na pečenie o veľkosti plechu a vyvaľkáme.

    Papier na pečenie s cestom pretiahneme na plech a radielkom urobíme mriežku tak veľkú, aké chceme mať placky. Necháme asi 15 minút v teple cesto odpočinúť, potom ho potrieme vajíčkom, posypeme soľou, drvenou rascou a dáme do predhriatej rúry piecť do ružova.

    Chutné sú ako teplé, tak aj studené. Dobrú chuť...
Top