Počas sezóny skúšam rôzne variácie prípravy cukety. Dnes sme skúsili niečo s fetou.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
1 ks Cuketa
1 ks Paradajkový pretlak
1 ks Bujón
1 ks Malý zeler
1 ks Cibuľa a cesnak
Syr feta
Sójové mäso
Olej
podľa chuti Soľ a korenie
Plnená cuketa s fetou - príprava
Cuketu olúpeme, prekrojíme pozdĺžne na pol a vydlabeme, odložíme nabok. V bujónu uvaríme sójovú drť (na malú cuketu stačí tak 50g). Medzitým na nakrájame a na oleji opečenieme cibuľu, podusíme nastrúhaný zeler, môžeme podlievať bujónom zo sójového mäsa, potom k nemu prisypeme ocedené sójové mäso, krátko opečieme, pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie a nakrájaný cesnak. Zmesou naplníme cukety, dáme do pekáča vyloženého papierom na pečenie, ak sa všetka zmes nevojde do cukiet, obložíme ju dookola cukety a dáme piecť do rúry (cca 30 minút). Pred dopečením posypeme nadrobno nakrájanou fetou a ešte necháme chvíľku roztaviť v rúre.