Plnené zemiakové knedle
Ľahký
Lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 

Tradičné jedlo ktoré môže byť na sladko alebo na slano. Plnka je ľubovolná.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 5 ks stredne veľkých zemiakov
  • 100 g slaniny nakrájanej na kocky
  • 1 ks cibule
  • 200 g nadrobno nasekanej údenej krkovičky
  • soľ a korenie
  • 2 ks vajcia
  • 50 g krupice
  • 200 g hrubej múky

Plnené zemiakové knedle - príprava

    Zemiaky uvaríme v šupke vyhladíme. Slaninu osmažíme na suchej panvici, po chvíli pridáme cibuľku a nakoniec údené maso. Promiešame, osolíme a okoreníme a nechajte vychladnúť. Olúpané zemiaky nastrúhame na jemno. Pridáme vajíčka, soľ, krupicu, dobre premiešame a nakoniec dáme múku . Vypracujeme cesto a vyváľkáme do valčeka a vykrajujeme z neho kúsky. Urobíme placku a doprostred dáme masovú zmes. Konce cesta spojíme a robíme knedlíčky. Varíme 10 až 15 minut. Podáváme s kapustou.

Vaše názory

(5/5)
Top