DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY S KRÉMOM
Kategória: 
hladká alebo polohrubá múka množstvo podľa potreby, 1 žĺtok , ½ lyžice cukru, 1 lyžica tuku (olej, maslo), 10 g droždia, 1 dl mlieka, soľ

DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY S KRÉMOM - príprava

    Múku preosejeme. V troške mlieka s cukrom a 2 ČL múky roztopíme droždie.
    Múku premiešame so štipkou soli, zapracujeme žĺtky, tuk, mlieko s droždím a vypracujeme hladké, polotuhé, lesklé cesto, prikryjeme obrúskom a necháme na teple nakysnúť. Cesto potom rozdelíme na menšie kusy.
    Z každého vyvaľkáme valček a krájame malé buchtičky. Buchtičky poukladáme do vymasteného plechu, potrieme maslom alebo olejom.
    Pred pečením necháme ešte trocha nakysnúť.
    Pečieme v predhriatej rúre.
    Buchtičky sú upečené, keď majú zlatohnedú farbu a delia sa od bokov nádoby.
    Teplé buchtičky polejeme vanilkovým krémom.
Top