Nakladaná čalamáda
Kategória: 
6kg kapusty, 2kg paprika /farebná na spestrenie/, 2kg cibule, 2kg uhoriek, 1-2 hlávky karfiolu, mrkva, 1čajová lyž. Borkenu - Dvojsiričitan draselný. POZOR! paradajky tam byť nesmú. Nálev: 30dkg cukru, 2-3 Deká, 1l octu, 2l vody

Nakladaná čalamáda - príprava

    Nálev: Vodu , ocot, cukor a deká uvaríme, necháme vychladnúť a precedíme cez husté sito.
    Zeleninu si nakrájame podľa potreby, karfiol rozoberieme na malinké ružičky, posypeme 1 čajovou lyžičkou dvojsiričitanu.
    Dôkladne zeleninu premiešame a zalejeme letným / studeným / nálevom. Necháme odstáť niekoľko hodín. Občas premiešame.
    Takto pripravenú čalamádu potom natlačíme do pripravenej nádoby. Malý súdok, veľké sklenené fľaše, alebo uzatvárateľné vedro. Zvyšný nálev ak ostane tam nedávam. NEZAVÁRAME
Top