Knedle z plesňového syra
100 g jemného plesňového syra , 125 ml mlieka , 2 vajcia , 250 g na kocky nakrájaného pečiva , cibuľu, 3 lyžice rastlinného oleja , 2 strúčiky cesnaku , 3 lyžice nakrájanej pažítky , 5 lyžíc hrubej múky , soľ , čierne korenie

Knedle z plesňového syra - príprava

    Na kocky nakrájané pečivo dáme do misy.
    Vajcia s trochou soli rozmiešame v mlieku a prelejeme ním pečivo.
    Dobre premiešame.
    Cibuľu nakrájame na kocky a urestujeme na oleji.
    Pridáme prelisovaný cesnak, krátko osmažíme a primiešame
    k pečivu.
    Hmotu dobre premiešame v mise a necháme 20 minúť odpočinúť. Potom podľa potreby pridáme múku.
    Plesňový syr nakrájame na kocky a spolu s pažítkou vmiešame do knedľovej hmoty.
    Mokrými rukami vytvarujeme knedle, vyvaľkáme ich v múke, vložíme do mierne vriacej osolenej vody a pri nízkej teplote varíme asi 15 minút.
    Hotové posypeme pažítkou a podávame k listovým šalátom.
Top