Plnený hermelín s cesnakom a orechmi
Kategória: 
hermelín (encián) , 2 hrsti nasekaných vlašských orechov , 4 lyžice masla alebo taveného syra , 2 strúčiky cesnaku , čerstvo mleté čierne korenie , soľ

Plnený hermelín s cesnakom a orechmi - príprava

    Zrelý hermelín rozkrojíme po obvode na dve rovnako hrubé placky.
    Lyžičkou dôkladne vydlabeme vnútrajšok každej placky a dáme ho do misky.
    Treba dať pozor, aby sme pri dlabaní nepoškodili kôru hermelínu.
    Do misky potom pridáme maslo (alebo tavený syr), prelisovaný cesnak, soľ a čierne korenie.
    Všetko dobre premiešame do hladka.
    Nakoniec vmiešame vlašské orechy a celú hmotu rovnomerne vyklopíme do jednej hermelínovej mištičky, priklopíme ju druhou a zarovnáme po okraji nožom.
    Syr zabalíme do alobalu a dáme do chladničky odležať, najlepšie cez noc, aby orechy zmäkli.
Top