Nakladaný hermelín
Kategória: 
4 ks hermelínu (enciánu) , feferónky , veľkú cibuľu , 4 strúčiky cesnaku , čili korenie , čierne korenie - celé aj mleté , biele mleté korenie , nové korenie , bobkový list , provensalské korenie , slnečnicový olej

Nakladaný hermelín - príprava

    Hermelíny nakrájame na štvrtiny, nakrájame cibuľu a cesnak a zvlášť na tanieri vymiešame koreniacu zmes z čierneho
    a bieleho korenia, čili, papriky a provensalského korenia. V tejto zmesi obalíme každý kúsok syra zvlášť.
    Na dno asi 1,5 l pohára nasypeme zopár guliek nového
    a čierneho korenia a bobkový list.
    Potom ukladáme syry. Jednotlivé vrstvy syra prekladáme nakrájanou cibuľou a cesnakom, feferónkami a koreninami, až kým pohár nenaplníme.
    Potom už len zalejeme slnečnicovým olejom a dáme
    do chladničky na 14 dní alebo do tepla na 3 dni odležať. Použitý olej nevylievame, uchováme ho v chladničke
    a použijeme na ďalšie nakladanie.
Top