Nakladaný hermelín
Kategória:
4 ks hermelínu (enciánu) , feferónky , veľkú cibuľu , 4 strúčiky cesnaku , čili korenie , čierne korenie - celé aj mleté , biele mleté korenie , nové korenie , bobkový list , provensalské korenie , slnečnicový olej
Nakladaný hermelín - príprava
Hermelíny nakrájame na štvrtiny, nakrájame cibuľu a cesnak a zvlášť na tanieri vymiešame koreniacu zmes z čierneho
a bieleho korenia, čili, papriky a provensalského korenia. V tejto zmesi obalíme každý kúsok syra zvlášť.
Na dno asi 1,5 l pohára nasypeme zopár guliek nového
a čierneho korenia a bobkový list.
Potom ukladáme syry. Jednotlivé vrstvy syra prekladáme nakrájanou cibuľou a cesnakom, feferónkami a koreninami, až kým pohár nenaplníme.
Potom už len zalejeme slnečnicovým olejom a dáme
do chladničky na 14 dní alebo do tepla na 3 dni odležať. Použitý olej nevylievame, uchováme ho v chladničke
a použijeme na ďalšie nakladanie.
Podobné recepty
Kategória:
4 ks hermelínu (enciánu) , feferónky , veľkú cibuľu , 4 strúčiky cesnaku , čili korenie , čierne korenie - celé aj mleté , biele mleté korenie , nové korenie , bobkový list , provensalské korenie , slnečnicový olej
Nakladaný hermelín - príprava
Hermelíny nakrájame na štvrtiny, nakrájame cibuľu a cesnak a zvlášť na tanieri vymiešame koreniacu zmes z čierneho
a bieleho korenia, čili, papriky a provensalského korenia. V tejto zmesi obalíme každý kúsok syra zvlášť.
Na dno asi 1,5 l pohára nasypeme zopár guliek nového
a čierneho korenia a bobkový list.
Potom ukladáme syry. Jednotlivé vrstvy syra prekladáme nakrájanou cibuľou a cesnakom, feferónkami a koreninami, až kým pohár nenaplníme.
Potom už len zalejeme slnečnicovým olejom a dáme
do chladničky na 14 dní alebo do tepla na 3 dni odležať. Použitý olej nevylievame, uchováme ho v chladničke
a použijeme na ďalšie nakladanie.
a bieleho korenia, čili, papriky a provensalského korenia. V tejto zmesi obalíme každý kúsok syra zvlášť.
Na dno asi 1,5 l pohára nasypeme zopár guliek nového
a čierneho korenia a bobkový list.
Potom ukladáme syry. Jednotlivé vrstvy syra prekladáme nakrájanou cibuľou a cesnakom, feferónkami a koreninami, až kým pohár nenaplníme.
Potom už len zalejeme slnečnicovým olejom a dáme
do chladničky na 14 dní alebo do tepla na 3 dni odležať. Použitý olej nevylievame, uchováme ho v chladničke
a použijeme na ďalšie nakladanie.