Zapečené zemiaky s makrelou
Kategória:
6 veľkých zemiakov,
3 – 4 PL čerstvého nastrúhaného chrenu ,
150 ml nízkotučného mlieka ,
1 viazaničku jarnej cibuľky ,
6 plátkov údenej makrely bez kože ,
soľ ,
mleté čierne korenie
Zapečené zemiaky s makrelou - príprava
Neošúpané zemiaky dobre umyjeme, vydrhneme kefkou
a v slanej vode uvaríme domäkka.
Uvarené pozdĺžne prekrojíme a lyžičkou vydlabeme dreň tak, aby vznikla mištička.
V rúre predhrejeme gril alebo ju vyhrejeme na najvyšší stupeň.
Jarnú cibuľku pokrájame na menšie kúsky, makrely roztlačíme, mlieko mierne nahrejeme.
Zemiakovú dreň roztlačíme v miske vidličkou.
Pridáme nastrúhaný chren, teplé mlieko a vymiešame
na krémovitú zmes.
Primiešame nakrájanú jarnú cibuľku a roztlačenú rybu.
Podľa chuti osolíme, okoreníme a touto zmesou naplníme vydlabané zemiakové misky.
Naplnené mištičky poukladáme plnkou hore na plech vystlatý papierom na pečenie.
Plech vložíme do rúry a asi 5 minút zapekáme, až sa zemiaky prehrejú a zozlatnú.
Podávame s čerstvou zeleninou.
Kategória:
6 veľkých zemiakov,
3 – 4 PL čerstvého nastrúhaného chrenu ,
150 ml nízkotučného mlieka ,
1 viazaničku jarnej cibuľky ,
6 plátkov údenej makrely bez kože ,
soľ ,
mleté čierne korenie
Zapečené zemiaky s makrelou - príprava
Neošúpané zemiaky dobre umyjeme, vydrhneme kefkou
a v slanej vode uvaríme domäkka.
Uvarené pozdĺžne prekrojíme a lyžičkou vydlabeme dreň tak, aby vznikla mištička.
V rúre predhrejeme gril alebo ju vyhrejeme na najvyšší stupeň.
Jarnú cibuľku pokrájame na menšie kúsky, makrely roztlačíme, mlieko mierne nahrejeme.
Zemiakovú dreň roztlačíme v miske vidličkou.
Pridáme nastrúhaný chren, teplé mlieko a vymiešame
na krémovitú zmes.
Primiešame nakrájanú jarnú cibuľku a roztlačenú rybu.
Podľa chuti osolíme, okoreníme a touto zmesou naplníme vydlabané zemiakové misky.
Naplnené mištičky poukladáme plnkou hore na plech vystlatý papierom na pečenie.
Plech vložíme do rúry a asi 5 minút zapekáme, až sa zemiaky prehrejú a zozlatnú.
Podávame s čerstvou zeleninou.
a v slanej vode uvaríme domäkka.
Uvarené pozdĺžne prekrojíme a lyžičkou vydlabeme dreň tak, aby vznikla mištička.
V rúre predhrejeme gril alebo ju vyhrejeme na najvyšší stupeň.
Jarnú cibuľku pokrájame na menšie kúsky, makrely roztlačíme, mlieko mierne nahrejeme.
Zemiakovú dreň roztlačíme v miske vidličkou.
Pridáme nastrúhaný chren, teplé mlieko a vymiešame
na krémovitú zmes.
Primiešame nakrájanú jarnú cibuľku a roztlačenú rybu.
Podľa chuti osolíme, okoreníme a touto zmesou naplníme vydlabané zemiakové misky.
Naplnené mištičky poukladáme plnkou hore na plech vystlatý papierom na pečenie.
Plech vložíme do rúry a asi 5 minút zapekáme, až sa zemiaky prehrejú a zozlatnú.
Podávame s čerstvou zeleninou.