Zapečené zemiaky s makrelou
Kategória: 
6 veľkých zemiakov, 3 – 4 PL čerstvého nastrúhaného chrenu , 150 ml nízkotučného mlieka , 1 viazaničku jarnej cibuľky , 6 plátkov údenej makrely bez kože , soľ , mleté čierne korenie

Zapečené zemiaky s makrelou - príprava

    Neošúpané zemiaky dobre umyjeme, vydrhneme kefkou
    a v slanej vode uvaríme domäkka.
    Uvarené pozdĺžne prekrojíme a lyžičkou vydlabeme dreň tak, aby vznikla mištička.
    V rúre predhrejeme gril alebo ju vyhrejeme na najvyšší stupeň.
    Jarnú cibuľku pokrájame na menšie kúsky, makrely roztlačíme, mlieko mierne nahrejeme.
    Zemiakovú dreň roztlačíme v miske vidličkou.
    Pridáme nastrúhaný chren, teplé mlieko a vymiešame
    na krémovitú zmes.
    Primiešame nakrájanú jarnú cibuľku a roztlačenú rybu.
    Podľa chuti osolíme, okoreníme a touto zmesou naplníme vydlabané zemiakové misky.
    Naplnené mištičky poukladáme plnkou hore na plech vystlatý papierom na pečenie.
    Plech vložíme do rúry a asi 5 minút zapekáme, až sa zemiaky prehrejú a zozlatnú.
    Podávame s čerstvou zeleninou.
Top