Vajíčková tlačenka
Kategória:
1 balenie mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva, kukurica,
4 natvrdo uvarené vajcia ,
200 g diétnej salámy ,
250 g tatárskej omáčky alebo majonézy ,
2 balíčky práškovej želatíny (nie tortovej) ,
300 ml zeleninového bujónu
Vajíčková tlačenka - príprava
V mierne osolenej vode uvaríme zeleninu, ktorú potom scedíme a vložíme do hlbšej misky.
Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača
a pridáme k scedenej zelenine do misy.
Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame
k vajciam a zelenine.
Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame.
V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu.
Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky.
Vlejeme ju do majonézovej zmesi a dobre premiešame.
Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu.
Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc.
Vychladenú vajíčkovú tlačenku vyklopíme na podlhovastý podnos a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé plátky. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a pečivom.
Podobné recepty
Kategória:
1 balenie mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva, kukurica,
4 natvrdo uvarené vajcia ,
200 g diétnej salámy ,
250 g tatárskej omáčky alebo majonézy ,
2 balíčky práškovej želatíny (nie tortovej) ,
300 ml zeleninového bujónu
Vajíčková tlačenka - príprava
V mierne osolenej vode uvaríme zeleninu, ktorú potom scedíme a vložíme do hlbšej misky.
Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača
a pridáme k scedenej zelenine do misy.
Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame
k vajciam a zelenine.
Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame.
V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu.
Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky.
Vlejeme ju do majonézovej zmesi a dobre premiešame.
Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu.
Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc.
Vychladenú vajíčkovú tlačenku vyklopíme na podlhovastý podnos a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé plátky. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a pečivom.
Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača
a pridáme k scedenej zelenine do misy.
Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame
k vajciam a zelenine.
Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame.
V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu.
Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky.
Vlejeme ju do majonézovej zmesi a dobre premiešame.
Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu.
Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc.
Vychladenú vajíčkovú tlačenku vyklopíme na podlhovastý podnos a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé plátky. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a pečivom.