Vajíčková tlačenka
Kategória: 
1 balenie mrazenej zeleniny - hrášok, mrkva, kukurica, 4 natvrdo uvarené vajcia , 200 g diétnej salámy , 250 g tatárskej omáčky alebo majonézy , 2 balíčky práškovej želatíny (nie tortovej) , 300 ml zeleninového bujónu

Vajíčková tlačenka - príprava

    V mierne osolenej vode uvaríme zeleninu, ktorú potom scedíme a vložíme do hlbšej misky.
    Vajcia ošúpeme, nadrobno pokrájame pomocou krájača
    a pridáme k scedenej zelenine do misy.
    Diétnu salámu nakrájame na malé kúsky a primiešame
    k vajciam a zelenine.
    Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame.
    V teplom zeleninovom bujóne rozpustíme želatínu.
    Dobre ju vymiešame, aby nemala hrudky.
    Vlejeme ju do majonézovej zmesi a dobre premiešame.
    Formu na srnčí chrbát vystelieme jemnou fóliou a vlejeme pripravenú hmotu.
    Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc.
    Vychladenú vajíčkovú tlačenku vyklopíme na podlhovastý podnos a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé plátky. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom a pečivom.

Podobné recepty

Top