Bratislavské rožky
25 g kryštálového cukru, 175 g hladkej múky, 85 g krupicovej múky, 150 g masla, 25 g mlieka, 10 g droždia, soľ. Spracovať cesto, aby sa nelepilo na ruky ani dosku a nechať oddýchnuť. Plnka: 250 g maku alebo orechov, 2 žĺtky, 125 g mlieka, 200 g cukru, 25 g citrónovej kôry, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky na potieranie

Bratislavské rožky - príprava

    Prísady na plnku vymiešame spolu.
    Na vyvaľkaný plát cesta natrieme plnku.
    Spravíme závin a potrieme žĺtkami, necháme zaschnúť a znova potrieme žĺtkami.
    Dáme do trúby a necháme slabo piecť – pomaly.
    Rovnakým spôsobom môžeme piecť tvary rohlíčkov.
Top