Berlínske šišky so slivkovým lekvárom
Kategória:
¼ l mlieka
1 kocka droždia
500 g hladkej alebo polohrubej múky
125 g práškového cukru
štipku soli
4 PL oleja
2-3 žĺtky
múku na posýpanie dosky
100 g slivkového lekváru
1 bielok
75 g práškového cukru na posýpanie
1-2 lyžice citrónovej šťavy
Berlínske šišky so slivkovým lekvárom - príprava
Mlieko zohrejeme. Do vlažného mlieka zamiešame droždie. Múku, 50 g cukru, soľ, olej a vaječný bielok dáme do jednej misy.
Pridáme drožďové mlieko a všetko spolu premiešame.
Takto pripravené cesto prikryjeme bavlnenou utierkou a dáme na teplé miesto nakysnúť.
Z cesta na doske posypanej múkou tvarujeme šišky, ktoré naplníme lekvárom.
Naplnené šišky poukladáme na obrúsok posypaný múkou, prikryjeme ich obrúskom a necháme ešte 20 minút kysnúť. Vyprážame v rozpálenej masti z oboch strán.
Hotové posypeme práškovým cukrom alebo namočíme
do berlínskej polevy to je cukor vymiešaný s citrónovou šťavou.
Podobné recepty
Kategória:
¼ l mlieka
1 kocka droždia
500 g hladkej alebo polohrubej múky
125 g práškového cukru
štipku soli
4 PL oleja
2-3 žĺtky
múku na posýpanie dosky
100 g slivkového lekváru
1 bielok
75 g práškového cukru na posýpanie
1-2 lyžice citrónovej šťavy
Berlínske šišky so slivkovým lekvárom - príprava
Mlieko zohrejeme. Do vlažného mlieka zamiešame droždie. Múku, 50 g cukru, soľ, olej a vaječný bielok dáme do jednej misy.
Pridáme drožďové mlieko a všetko spolu premiešame.
Takto pripravené cesto prikryjeme bavlnenou utierkou a dáme na teplé miesto nakysnúť.
Z cesta na doske posypanej múkou tvarujeme šišky, ktoré naplníme lekvárom.
Naplnené šišky poukladáme na obrúsok posypaný múkou, prikryjeme ich obrúskom a necháme ešte 20 minút kysnúť. Vyprážame v rozpálenej masti z oboch strán.
Hotové posypeme práškovým cukrom alebo namočíme
do berlínskej polevy to je cukor vymiešaný s citrónovou šťavou.
Pridáme drožďové mlieko a všetko spolu premiešame.
Takto pripravené cesto prikryjeme bavlnenou utierkou a dáme na teplé miesto nakysnúť.
Z cesta na doske posypanej múkou tvarujeme šišky, ktoré naplníme lekvárom.
Naplnené šišky poukladáme na obrúsok posypaný múkou, prikryjeme ich obrúskom a necháme ešte 20 minút kysnúť. Vyprážame v rozpálenej masti z oboch strán.
Hotové posypeme práškovým cukrom alebo namočíme
do berlínskej polevy to je cukor vymiešaný s citrónovou šťavou.