Karfiolové karbonátky
Kategória:
500 g karfiolu, soľ, 40 g masla, 3 vajcia, mleté čierne korenie, 60 g strúhanky, 30 g hladkej múky, 80 g masti
Karfiolové karbonátky - príprava
Karfiol uvaríme v slanej vode a nadrobno posekáme. Maslo vymiešame so soľou a dvome vajcami, pridáme karfiol, korenie, strúhanku a zľahka premiešame. Zmes sa nesmie rozpadávať. Potom formujeme menšie harbonátky, ktoré obalíme v múke, vajci a strúhanke a z oboch strán vyprážame na rozpálenej masti do zlatista.
Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Kategória:
500 g karfiolu, soľ, 40 g masla, 3 vajcia, mleté čierne korenie, 60 g strúhanky, 30 g hladkej múky, 80 g masti
Karfiolové karbonátky - príprava
Karfiol uvaríme v slanej vode a nadrobno posekáme. Maslo vymiešame so soľou a dvome vajcami, pridáme karfiol, korenie, strúhanku a zľahka premiešame. Zmes sa nesmie rozpadávať. Potom formujeme menšie harbonátky, ktoré obalíme v múke, vajci a strúhanke a z oboch strán vyprážame na rozpálenej masti do zlatista.
Podávame so zemiakovou kašou.
Podávame so zemiakovou kašou.