80 g mozzarelly, 5 vajec, 70 g mortadelly vcelku, 70 g zelených fazuliek, aj mrazených, 1 lyžičku strúhaného parmezánu, 6 lístkov bazalky, maslo, štipku soli, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať
Omeleta troch chutí - príprava
Mrazené fazuľky uvaríme v slanej vode, zlejeme, pokrájame na kúsky a 3 minútky podusíme na masielku.
Mozzarellu a mortadellu pokrájame na kúsky.
Vajcia rozšľaháme v miske so soľou, trochou korenia a lyžičkou najemno postrúhaného parmezánu.
Na panvici opečieme kocky mortadelly na olivovom oleji dozlatista.
Vyberieme ich a spolu s mozzarellou, fazuľkami, lístkami bazalky primiešame k vajíčkam.
Cesto vlejeme do panvice, kde sme opekali mortadellu.
Keď je z jednej strany opečená, obrátime ju na druhú stranu pomocou taniera.
Hotovú omeletu posypeme petržlenovou vňaťou.