Žemľové knedličky
Kategória:
žemle,40 g múky , 20 g masti , 2 vajcia , soľ - všetko podľa množstva
Žemľové knedličky - príprava
Žemle pokrájame nadrobno a opražíme na masti.
V mise z múky, 2 vajec a potrebného množstva vody vypracujeme cesto.
Vymiešame ho nahladko a pridáme k nemu opražené žemľové kocky.
Potom formujeme knedličky, vkladáme do horúcej slanej vody a varíme ich podľa veľkosti 5 - 8 minút.
Podávame ako prílohu k omáčkam, najmä divine.
Podobné recepty
Kategória:
žemle,40 g múky , 20 g masti , 2 vajcia , soľ - všetko podľa množstva
Žemľové knedličky - príprava
Žemle pokrájame nadrobno a opražíme na masti.
V mise z múky, 2 vajec a potrebného množstva vody vypracujeme cesto.
Vymiešame ho nahladko a pridáme k nemu opražené žemľové kocky.
Potom formujeme knedličky, vkladáme do horúcej slanej vody a varíme ich podľa veľkosti 5 - 8 minút.
Podávame ako prílohu k omáčkam, najmä divine.
V mise z múky, 2 vajec a potrebného množstva vody vypracujeme cesto.
Vymiešame ho nahladko a pridáme k nemu opražené žemľové kocky.
Potom formujeme knedličky, vkladáme do horúcej slanej vody a varíme ich podľa veľkosti 5 - 8 minút.
Podávame ako prílohu k omáčkam, najmä divine.