Fánky
Kategória:
300 g hladkej múky,
30 g cukru ,
40 g kvasníc, 50 ml mlieka,
40 g masla ,
100 – 150 ml kyslej smotany ,
2 žĺtky, 5 lyžíc rumu,
soľ ,
masť alebo olej na vyprážanie,
práškový a vanilínový cukor na obaľovanie
Fánky - príprava
Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od rúk.
Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto znova vypracujeme a na pomúčenej doske rozvaľkáme.
Pomocou radielka pokrájame na obdĺžniky alebo kosoštvorce, ktoré v strede dvakrát narežeme.
Necháme ich ešte dobre nakysnúť, potom ich vypražíme
v rozpálenom tuku alebo oleji dočervena.
Usmažené fánky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku
a obalíme ich v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Podobné recepty
Kategória:
300 g hladkej múky,
30 g cukru ,
40 g kvasníc, 50 ml mlieka,
40 g masla ,
100 – 150 ml kyslej smotany ,
2 žĺtky, 5 lyžíc rumu,
soľ ,
masť alebo olej na vyprážanie,
práškový a vanilínový cukor na obaľovanie
Fánky - príprava
Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od rúk.
Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto znova vypracujeme a na pomúčenej doske rozvaľkáme.
Pomocou radielka pokrájame na obdĺžniky alebo kosoštvorce, ktoré v strede dvakrát narežeme.
Necháme ich ešte dobre nakysnúť, potom ich vypražíme
v rozpálenom tuku alebo oleji dočervena.
Usmažené fánky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku
a obalíme ich v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto znova vypracujeme a na pomúčenej doske rozvaľkáme.
Pomocou radielka pokrájame na obdĺžniky alebo kosoštvorce, ktoré v strede dvakrát narežeme.
Necháme ich ešte dobre nakysnúť, potom ich vypražíme
v rozpálenom tuku alebo oleji dočervena.
Usmažené fánky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku
a obalíme ich v zmesi práškového a vanilínového cukru.