Roláda so zeleninovou plnkou
Kategória:
50 ml mlieka ,
3 vajcia ,
80 g hrubej múky ,
100 g tvrdého syra,
mleté čierne korenie ,soľ,
Plnka: 250 g karfiolu ,
200 g brokolice ,
100 g kalerábu ,
100 g mrkvy ,
1 lyžica solamylu ,
mlieko ,
soľ
Na ozdobenie: 100 ml ochutenej majonézy ,
100 g chrenu ,
petržlenová vňať
Roláda so zeleninovou plnkou - príprava
Cesto: V mlieku rozšľaháme 3 žĺtky, osolíme, okoreníme, vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov, pridáme múku a postrúhaný syr.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie
a upečieme.
Po upečení papier z cesta stiahneme.
Plnka: Umytý, očistený karfiol a brokolicu rozoberieme
na ružičky, kaleráb a mrkvu pokrájame na menšie kúsky.
Zeleninu uvaríme v mierne osolenej vode, okoreníme mletým čiernym korením a zahustíme lyžicou solamylu, ktorý najprv rozmiešame v troške mlieka.
Horúce cesto potrieme plnkou a zvinieme do rolády.
Vychladnutú roládu pokrájame na 1 cm hrubé kolieska
a poukladáme na taniere a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s majonézou vymiešanou s chrenom.
Vhodné ako studená misa
Kategória:
50 ml mlieka ,
3 vajcia ,
80 g hrubej múky ,
100 g tvrdého syra,
mleté čierne korenie ,soľ,
Plnka: 250 g karfiolu ,
200 g brokolice ,
100 g kalerábu ,
100 g mrkvy ,
1 lyžica solamylu ,
mlieko ,
soľ
Na ozdobenie: 100 ml ochutenej majonézy ,
100 g chrenu ,
petržlenová vňať
Roláda so zeleninovou plnkou - príprava
Cesto: V mlieku rozšľaháme 3 žĺtky, osolíme, okoreníme, vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov, pridáme múku a postrúhaný syr.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie
a upečieme.
Po upečení papier z cesta stiahneme.
Plnka: Umytý, očistený karfiol a brokolicu rozoberieme
na ružičky, kaleráb a mrkvu pokrájame na menšie kúsky.
Zeleninu uvaríme v mierne osolenej vode, okoreníme mletým čiernym korením a zahustíme lyžicou solamylu, ktorý najprv rozmiešame v troške mlieka.
Horúce cesto potrieme plnkou a zvinieme do rolády.
Vychladnutú roládu pokrájame na 1 cm hrubé kolieska
a poukladáme na taniere a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s majonézou vymiešanou s chrenom.
Vhodné ako studená misa
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie
a upečieme.
Po upečení papier z cesta stiahneme.
Plnka: Umytý, očistený karfiol a brokolicu rozoberieme
na ružičky, kaleráb a mrkvu pokrájame na menšie kúsky.
Zeleninu uvaríme v mierne osolenej vode, okoreníme mletým čiernym korením a zahustíme lyžicou solamylu, ktorý najprv rozmiešame v troške mlieka.
Horúce cesto potrieme plnkou a zvinieme do rolády.
Vychladnutú roládu pokrájame na 1 cm hrubé kolieska
a poukladáme na taniere a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s majonézou vymiešanou s chrenom.
Vhodné ako studená misa