Roláda so zeleninovou plnkou
Kategória: 
50 ml mlieka , 3 vajcia , 80 g hrubej múky , 100 g tvrdého syra, mleté čierne korenie ,soľ, Plnka: 250 g karfiolu , 200 g brokolice , 100 g kalerábu , 100 g mrkvy , 1 lyžica solamylu , mlieko , soľ Na ozdobenie: 100 ml ochutenej majonézy , 100 g chrenu , petržlenová vňať

Roláda so zeleninovou plnkou - príprava

    Cesto: V mlieku rozšľaháme 3 žĺtky, osolíme, okoreníme, vmiešame tuhý sneh z 3 bielkov, pridáme múku a postrúhaný syr.
    Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie
    a upečieme.
    Po upečení papier z cesta stiahneme.
    Plnka: Umytý, očistený karfiol a brokolicu rozoberieme
    na ružičky, kaleráb a mrkvu pokrájame na menšie kúsky.
    Zeleninu uvaríme v mierne osolenej vode, okoreníme mletým čiernym korením a zahustíme lyžicou solamylu, ktorý najprv rozmiešame v troške mlieka.
    Horúce cesto potrieme plnkou a zvinieme do rolády.
    Vychladnutú roládu pokrájame na 1 cm hrubé kolieska
    a poukladáme na taniere a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

    Podávame s majonézou vymiešanou s chrenom.
    Vhodné ako studená misa
Top