Mäsové guľky v diabolskej omáčke
Kategória:
500 g mletého mäsa,
vajce,
2 lyžice hladkej múky,
olej,
soľ,
mleté čierne korenie,
OMÁČKA:
2 lyžice oleja,
cibuľa,
2 lyžice hladkej múky,
250 ml sladkej smotany,
3 strúčiky cesnaku,
2 bobkové listy,
1 paradajkový pretlak,
2 lyžice ríbezľového lekváru,
čili korenie,
čierne korenie,
soľ
Mäsové guľky v diabolskej omáčke - príprava
Mleté mäso premiešame s korením a vajcom.
Pomocou múky tvarujeme guľky, ktoré zo všetkých strán opečieme na oleji.
Omáčka: Orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, cesnak, korenie, soľ a krátko povaríme.
Primiešame lekvár, zriedime vodou, necháme zovrieť
a pridáme guľky.
Uvarené guľky vyberieme.
Omáčku zahustíme smotanou zmiešanou s hladkou múkou.
Krátko povaríme a odstavíme zo sporáka
Kategória:
500 g mletého mäsa,
vajce,
2 lyžice hladkej múky,
olej,
soľ,
mleté čierne korenie,
OMÁČKA:
2 lyžice oleja,
cibuľa,
2 lyžice hladkej múky,
250 ml sladkej smotany,
3 strúčiky cesnaku,
2 bobkové listy,
1 paradajkový pretlak,
2 lyžice ríbezľového lekváru,
čili korenie,
čierne korenie,
soľ
Mäsové guľky v diabolskej omáčke - príprava
Mleté mäso premiešame s korením a vajcom.
Pomocou múky tvarujeme guľky, ktoré zo všetkých strán opečieme na oleji.
Omáčka: Orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, cesnak, korenie, soľ a krátko povaríme.
Primiešame lekvár, zriedime vodou, necháme zovrieť
a pridáme guľky.
Uvarené guľky vyberieme.
Omáčku zahustíme smotanou zmiešanou s hladkou múkou.
Krátko povaríme a odstavíme zo sporáka
Pomocou múky tvarujeme guľky, ktoré zo všetkých strán opečieme na oleji.
Omáčka: Orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, cesnak, korenie, soľ a krátko povaríme.
Primiešame lekvár, zriedime vodou, necháme zovrieť
a pridáme guľky.
Uvarené guľky vyberieme.
Omáčku zahustíme smotanou zmiešanou s hladkou múkou.
Krátko povaríme a odstavíme zo sporáka