Mäsové guľky v diabolskej omáčke
500 g mletého mäsa, vajce, 2 lyžice hladkej múky, olej, soľ, mleté čierne korenie, OMÁČKA: 2 lyžice oleja, cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 250 ml sladkej smotany, 3 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, 1 paradajkový pretlak, 2 lyžice ríbezľového lekváru, čili korenie, čierne korenie, soľ

Mäsové guľky v diabolskej omáčke - príprava

    Mleté mäso premiešame s korením a vajcom.
    Pomocou múky tvarujeme guľky, ktoré zo všetkých strán opečieme na oleji.
    Omáčka: Orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, cesnak, korenie, soľ a krátko povaríme.
    Primiešame lekvár, zriedime vodou, necháme zovrieť
    a pridáme guľky.
    Uvarené guľky vyberieme.
    Omáčku zahustíme smotanou zmiešanou s hladkou múkou.
    Krátko povaríme a odstavíme zo sporáka
Top