Krupicové knedle s údeným mäsom
Kategória: 
130 g masla , vajcia , soľ , 100 g údeného mäsa (alebo údeniny) , 300 g krupice , trošku mletého muškátového kvetu, pažítka , strúhanka , olej na opraženie strúhanky , údená slanina (maslo).

Krupicové knedle s údeným mäsom - príprava

    Maslo, vajcia a soľ vymiešame.
    Pridáme krupicu, posekané údené mäso (alebo inú údeninu), muškátový kvet, posekanú pažítku (alebo zelenú petržlenovú vňať) a dobre premiešame.
    Lyžicou vykrajujeme knedle a varíme 15 - 20 minút
    vo vriacej osolenej vode.
    Posypeme opraženou strúhankou a polejeme rozškvarenou údenou slaninou pokrájanú na malé kocky prípadne maslom. Podávame s cviklovým šalátom.
Top