Bryndzové pirohy
Kategória:
1 kg zemiakov, 300 g hrubej múky, vajce , soľ, 1/2 kg bryndze , 80 g údenej slaniny, kôpor.
Bryndzové pirohy - príprava
Zemiaky uvarené v šupke olúpeme a pretlačíme.
Odložíme asi 200 g odložíme do plnky.
Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto.
Lopár pomúčime, cesto vyvaľkáme a pokrájame na obdĺžniky, ktoré naplníme, preložíme, dookola stlačíme a vo vriacej vode uvaríme.
Uvarené vyberieme, posypeme bryndzou, nadrobno posekaným kôprom a polejeme rozškvarenou slaninou.
Plnka: Zemiaky premiešame s polovicou bryndze.
Podobné recepty
Kategória:
1 kg zemiakov, 300 g hrubej múky, vajce , soľ, 1/2 kg bryndze , 80 g údenej slaniny, kôpor.
Bryndzové pirohy - príprava
Zemiaky uvarené v šupke olúpeme a pretlačíme.
Odložíme asi 200 g odložíme do plnky.
Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto.
Lopár pomúčime, cesto vyvaľkáme a pokrájame na obdĺžniky, ktoré naplníme, preložíme, dookola stlačíme a vo vriacej vode uvaríme.
Uvarené vyberieme, posypeme bryndzou, nadrobno posekaným kôprom a polejeme rozškvarenou slaninou.
Plnka: Zemiaky premiešame s polovicou bryndze.
Odložíme asi 200 g odložíme do plnky.
Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto.
Lopár pomúčime, cesto vyvaľkáme a pokrájame na obdĺžniky, ktoré naplníme, preložíme, dookola stlačíme a vo vriacej vode uvaríme.
Uvarené vyberieme, posypeme bryndzou, nadrobno posekaným kôprom a polejeme rozškvarenou slaninou.
Plnka: Zemiaky premiešame s polovicou bryndze.