Španielske vtáčky
4 hovädzie rezne zo stehna, 2 lyžice horčice, soľ, mleté čierne korenie, 2 kusy párkov, 1 vajce, 4 plátky oravskej slaniny, 2 cibule, 4 malé kyslé uhorky, 1 lyžica masti, 2 lyžice hladkej múky, špáradlá

Španielske vtáčky - príprava

    Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
    Na každý plátok mäsa položíme polovicu jedného párku, štvrtku vajíčka uvareného natvrdo, plátok slaniny, kúsok cibule a uhorky.
    Rezne stočíme aj s náplňou a okraje spojíme špáradlom.
    Takto pripravené vtáčky prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenej masti a pridáme posekanú cibuľu.
    Chvíľu smažíme a potom podlejeme 1 litrom horúcej vody
    a 30 – 40 minút dusíme domäkka.
    Po udusení vtáčky vyberieme, šťavu zaprášime múkou, dobre premiešame, mäso vložíme späť a chvíľu povaríme.
    Španielske vtáčky podávame s ryžou, tarhoňou alebo
    so zemiakmi.
Top