Výborný makový koláč
1 pohár kryštálového cukru, 7 vajec, 6 lyžíc teplej vody, 2 poháre polohrubej múky, 2 poháre celého maku , 1/2 balíčka kypriaceho prášku, PLNKA: 400 ml mlieka 1 pohár kryštálového cukru, 1 Zlatý klas, 250 g masla, POSÝPKA: 100 g posekaných vlašských orechov, 1 lyžica masla, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 2 lyžice kryštálového cukru

Výborný makový koláč - príprava

    Cesto: Cukor, 6 žĺtkov a teplú vodu vymiešame dopenista, postupne pridáme sneh zo 7 bielkov, preosiatu múku
    s kypriacim práškom a nepomletý mak.
    Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech
    a upečieme.
    Vychladnuté cesto pozdĺžne prekrojíme.
    Plnka: V mlieku rozmiešame 1 žĺtok, cukor, Zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.
    Keď vychladne, pridáme do nej zmäknuté maslo a vymiešame
    v mixéri.
    Väčšiu časť plnky natrieme na prvý plát cesta, prikryjeme druhým plátom a naň natrieme zvyšok.
    Posýpka: Orechy opražíme na 1 lyžici masla, pridáme vanilínový a kryštálový cukor.
    Za stáleho miešania necháme cukor rozpustiť, pozor nie skaramelizovať.
    Vychladnutú posýpku rovnomerne rozdelíme na celý povrch koláča.
Top