Židovské buchty
Kategória:
1,5 kg bielej kapusty,
1 kg polohrubej múky,
1–2 lyžice husacej alebo kačacej masti,
250 g pomletých orechov,
100 g práškového cukru ,
soľ
Židovské buchty - príprava
Kapustu nastrúhame a posolíme, aby pustila trochu šťavy. Pridáme polohrubú múku, ale len toľko, aby sme mohli vypracovať cesto.
Rozvaľkáme ho na hrúbku 2–3 cm a narežeme na pásy široké asi 10 cm.
Potom z každého pásu osobitne režeme obdĺžniky široké
3–4 cm.
Uvaríme ich v slanej vode.
Pomocou sitka uvarené tašky vyberieme a hneď pokvapkáme husacou alebo kačacou masťou.
Na tanieri ich posypeme pomletými orechmi zmiešanými
s práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kategória:
1,5 kg bielej kapusty,
1 kg polohrubej múky,
1–2 lyžice husacej alebo kačacej masti,
250 g pomletých orechov,
100 g práškového cukru ,
soľ
Židovské buchty - príprava
Kapustu nastrúhame a posolíme, aby pustila trochu šťavy. Pridáme polohrubú múku, ale len toľko, aby sme mohli vypracovať cesto.
Rozvaľkáme ho na hrúbku 2–3 cm a narežeme na pásy široké asi 10 cm.
Potom z každého pásu osobitne režeme obdĺžniky široké
3–4 cm.
Uvaríme ich v slanej vode.
Pomocou sitka uvarené tašky vyberieme a hneď pokvapkáme husacou alebo kačacou masťou.
Na tanieri ich posypeme pomletými orechmi zmiešanými
s práškovým cukrom.
Rozvaľkáme ho na hrúbku 2–3 cm a narežeme na pásy široké asi 10 cm.
Potom z každého pásu osobitne režeme obdĺžniky široké
3–4 cm.
Uvaríme ich v slanej vode.
Pomocou sitka uvarené tašky vyberieme a hneď pokvapkáme husacou alebo kačacou masťou.
Na tanieri ich posypeme pomletými orechmi zmiešanými
s práškovým cukrom.