Židovské buchty
Kategória: 
1,5 kg bielej kapusty, 1 kg polohrubej múky, 1–2 lyžice husacej alebo kačacej masti, 250 g pomletých orechov, 100 g práškového cukru , soľ

Židovské buchty - príprava

    Kapustu nastrúhame a posolíme, aby pustila trochu šťavy. Pridáme polohrubú múku, ale len toľko, aby sme mohli vypracovať cesto.
    Rozvaľkáme ho na hrúbku 2–3 cm a narežeme na pásy široké asi 10 cm.
    Potom z každého pásu osobitne režeme obdĺžniky široké
    3–4 cm.
    Uvaríme ich v slanej vode.
    Pomocou sitka uvarené tašky vyberieme a hneď pokvapkáme husacou alebo kačacou masťou.
    Na tanieri ich posypeme pomletými orechmi zmiešanými
    s práškovým cukrom.
Top