Špecialita pre gurmánov
500 g hovädzej sviečkovice v celku,10 plátkov slaniny, 250 ml mäsového vývaru, 1/8 l červeného vína (125 ml), 1 lyžica francúzskej horčice, olej na opekanie, mleté čierne korenie, soľ

Špecialita pre gurmánov - príprava

    Umyté mäso osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme
    na oleji. Necháme vychladnúť.
    Studené mäso obtočíme plátkami slaniny a obviažeme kuchynskou niťou.
    Mäso trochu opečieme na oleji, podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom a dusíme asi 40 minút.
    Výpek rozriedime vínom a pridáme horčicu.
    Odokryjeme a pečieme 10 minút, kým mäso nezíska zlatistú farbu.
    Podávame so zemiakovými kroketami a s duseným pórom.
Top