Špecialita pre gurmánov
Kategória:
500 g hovädzej sviečkovice v celku,10 plátkov slaniny,
250 ml mäsového vývaru,
1/8 l červeného vína (125 ml),
1 lyžica francúzskej horčice,
olej na opekanie,
mleté čierne korenie,
soľ
Špecialita pre gurmánov - príprava
Umyté mäso osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme
na oleji. Necháme vychladnúť.
Studené mäso obtočíme plátkami slaniny a obviažeme kuchynskou niťou.
Mäso trochu opečieme na oleji, podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom a dusíme asi 40 minút.
Výpek rozriedime vínom a pridáme horčicu.
Odokryjeme a pečieme 10 minút, kým mäso nezíska zlatistú farbu.
Podávame so zemiakovými kroketami a s duseným pórom.
Kategória:
500 g hovädzej sviečkovice v celku,10 plátkov slaniny,
250 ml mäsového vývaru,
1/8 l červeného vína (125 ml),
1 lyžica francúzskej horčice,
olej na opekanie,
mleté čierne korenie,
soľ
Špecialita pre gurmánov - príprava
Umyté mäso osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme
na oleji. Necháme vychladnúť.
Studené mäso obtočíme plátkami slaniny a obviažeme kuchynskou niťou.
Mäso trochu opečieme na oleji, podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom a dusíme asi 40 minút.
Výpek rozriedime vínom a pridáme horčicu.
Odokryjeme a pečieme 10 minút, kým mäso nezíska zlatistú farbu.
Podávame so zemiakovými kroketami a s duseným pórom.
na oleji. Necháme vychladnúť.
Studené mäso obtočíme plátkami slaniny a obviažeme kuchynskou niťou.
Mäso trochu opečieme na oleji, podlejeme vývarom, prikryjeme alobalom a dusíme asi 40 minút.
Výpek rozriedime vínom a pridáme horčicu.
Odokryjeme a pečieme 10 minút, kým mäso nezíska zlatistú farbu.
Podávame so zemiakovými kroketami a s duseným pórom.