PEČENÁ KAČKA S ČERVENOU KAPUSTOU
Ľahký
Fairly expensive
Príprava
Varenie
Kategória: 

Pečená kačka výborne chutí s lokšami a červenou kapustou. Je to nezameniteľná chuť a tá vôňa ! 

Ingrediencie

Pre 6 Osoba(y)

Suroviny

  • 1 kačka
  • 1 ks červená kapusta
  • soľ. rasca, čierne korenie, majoránka
  • ocot
  • cibuľa
  • červené víno
  • olej
  • borievka

PEČENÁ KAČKA S ČERVENOU KAPUSTOU - príprava

  1. Kačku očistíme, dobre osolíme – necháme trochu postáť (ideálne cez noc), posypeme rascou, prikryjeme, nepodlievame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 130 stupňov. Dôležité je piecť ju pomaly cca 3- 4 hodiny. Netreba ju vôbec otvárať.
  2. Kapustu nakrájame na tenké rezance, posolíme necháme postáť.
  3. Na olej dáme nakrájanú cibuľu, opražíme, pridáme trochu cukru, pomiešame. Pridáme kapustu a premiešame, pridáme trochu rasce, čierneho korenia, borievku.
    Podlejeme trochu vodou a prikryté dusíme.

    Na dochutenie cca po polhodinke prilejeme 2dcl červeného vína. Ak je treba pridáme trochu octu, vína a majoránky. Ako prílohu podávame domácu knedľu alebo lokše.
Top