Kapor po grécky
Kategória: 
1500 g očisteného kapra, 30 g soli, 250 g cibule, 100 g oleja, voda, 30 g cesnaku, 200 g zeleniny (mrkvy, petržlen, zeler), 150 g múčneho masla, 200 g bieleho vína, 300 g kečupu, 100 g kapie, 100 g citrónu

Kapor po grécky - príprava

    Cibuľu pokrájame na jemné kolieska, mierne opečieme na oleji, pridáme posolené porcie kapra, opečieme, postriekame vodou, upečieme - dodusíme takmer do mäkka a vyberieme.
    Do ostávajúcej šťavy pridáme jemne nastrúhaný cesnak, na slížiky pokrájanú koreňovú zeleninu, opäť postriekame vodou a podusíme.
    Do hotovej zmesi pridáme na slížiky nakrájanú kapiu
    a citrónovú šťavu.
    Upečeného kapra v šťave krátko podusíme.
    Pri podávaní kapra prelejeme pripravenou šťavou.
    Ako prílohu podávame zemiaky na ľubovoľný spôsob a citrón
Top