Harlekýn
Kategória:
Cesto:4 vajcia,100 g cukru,20 g kakaa,50 g hrubej muky
Plnka:30 g masla,30 g hrubej muky,1/4 l mlieka + 100 g masla,100 g cukru,30 g kakaa,1 šľahačka
Harlekýn - príprava
Utrieme žĺtky s cukrom, pridáme kakao, muku a vmiešame sneh z bielkov.
Upečieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme.
Z 30 g masla a 30 g muky urobíme svetlou zápražku.
Zalejeme mliekom a miešame na miernom ohni až zhustne. Zvlášť vymiešame 100 g masla,100 g cukru a kakao. Primiešame chladnúcu zápražku a v silnej vrstve natrieme
na upečený korpus.
Navrch natrieme ušľahanú šľahačku.
Môžeme ozdobiť kakaom alebo strúhanou čokoládou, príp. zaváranými višňami.
Kategória:
Cesto:4 vajcia,100 g cukru,20 g kakaa,50 g hrubej muky
Plnka:30 g masla,30 g hrubej muky,1/4 l mlieka + 100 g masla,100 g cukru,30 g kakaa,1 šľahačka
Harlekýn - príprava
Utrieme žĺtky s cukrom, pridáme kakao, muku a vmiešame sneh z bielkov.
Upečieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme.
Z 30 g masla a 30 g muky urobíme svetlou zápražku.
Zalejeme mliekom a miešame na miernom ohni až zhustne. Zvlášť vymiešame 100 g masla,100 g cukru a kakao. Primiešame chladnúcu zápražku a v silnej vrstve natrieme
na upečený korpus.
Navrch natrieme ušľahanú šľahačku.
Môžeme ozdobiť kakaom alebo strúhanou čokoládou, príp. zaváranými višňami.
Upečieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme.
Z 30 g masla a 30 g muky urobíme svetlou zápražku.
Zalejeme mliekom a miešame na miernom ohni až zhustne. Zvlášť vymiešame 100 g masla,100 g cukru a kakao. Primiešame chladnúcu zápražku a v silnej vrstve natrieme
na upečený korpus.
Navrch natrieme ušľahanú šľahačku.
Môžeme ozdobiť kakaom alebo strúhanou čokoládou, príp. zaváranými višňami.