Harlekýn
Cesto:4 vajcia,100 g cukru,20 g kakaa,50 g hrubej muky Plnka:30 g masla,30 g hrubej muky,1/4 l mlieka + 100 g masla,100 g cukru,30 g kakaa,1 šľahačka

Harlekýn - príprava

    Utrieme žĺtky s cukrom, pridáme kakao, muku a vmiešame sneh z bielkov.
    Upečieme vo vymastenej a mukou vysypanej tortovej forme.
    Z 30 g masla a 30 g muky urobíme svetlou zápražku.
    Zalejeme mliekom a miešame na miernom ohni až zhustne. Zvlášť vymiešame 100 g masla,100 g cukru a kakao. Primiešame chladnúcu zápražku a v silnej vrstve natrieme
    na upečený korpus.
    Navrch natrieme ušľahanú šľahačku.
    Môžeme ozdobiť kakaom alebo strúhanou čokoládou, príp. zaváranými višňami.
Top