Rybacie chrumky
Kategória: 
* 2 kg sladkovodnej ryby (amur, kapor alebo tolstolobik), * soľ, * mletú rascu, * červenú papriku, * čierne korenie, * hladkú múku

Rybacie chrumky - príprava

    Zo sladkovodnej ryby urobíme 2 filety - odrežeme z oboch strán svalovinu od chrbtice a rebier.
    Filet položíme kožou na dosku a ostrým nožom priečne režeme plátky hrubé asi 4-5 mm.
    Ak sú príliš dlhé, priečne ich prerežeme
    (zhruba na rozmer 3 x 4 cm).
    Nakrájané kúsky okoreníme zmesou soli, mletej rasce, červenej papriky, čierneho korenia (ale môže byť aj mletá šalvia, zázvor atď. - podľa fantázie).
    Potom jednotlivé kúsky obalíme v hladkej múke a necháme
    asi polhodinu postáť.
    Nakoniec ich upečieme na horúcom oleji do zlatista
    a chrumkava.
    Takéto „chrumky" sú výbornou prílohou k bielemu suchému vínu.
Top