Karfiolový prívarok
Kategória:
600g karfiolu, 40g masla, 60g hladkej múky, 1 dl mlieka, vodu, muškátový kvet, petržlenovú vňať.
Karfiolový prívarok - príprava
Očistený a umytý karfiol i s pokrájanými mladými listami dáme variť do vody.
Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vývarom
z karfiolu a mliekom, vylejeme k uvarenému karfiolu, posolíme a povaríme.
Nakoniec pridáme trochu muškátového kvetu a nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
Kategória:
600g karfiolu, 40g masla, 60g hladkej múky, 1 dl mlieka, vodu, muškátový kvet, petržlenovú vňať.
Karfiolový prívarok - príprava
Očistený a umytý karfiol i s pokrájanými mladými listami dáme variť do vody.
Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vývarom
z karfiolu a mliekom, vylejeme k uvarenému karfiolu, posolíme a povaríme.
Nakoniec pridáme trochu muškátového kvetu a nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vývarom
z karfiolu a mliekom, vylejeme k uvarenému karfiolu, posolíme a povaríme.
Nakoniec pridáme trochu muškátového kvetu a nadrobno posekanú petržlenovú vňať.