Karfiolová roláda
Kategória: 
50 g masla, 80 g polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 3 vajcia, soľ, olej, 500 g uvareného karfiolu, 50 g šunky, 30 g tvrdého syra, 1 dl kyslej smotany.

Karfiolová roláda - príprava

    Roztopíme maslo, pridáme múku, premiešame a podlejeme horúcim osoleným mliekom.
    Varíme do zhustnutia asi 7 minút.
    Do vychladnutej masy primiešame žĺtky a sneh vyšľahaný
    z bielok.
    Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a
    v horúcej rúre pečieme 10 až 15 minút.
    Uvarený karfiol vidličkou roztlačíme, pridáme pomletú šunku, postrúhaný syr, lyžicu kyslej smotany a dobre vymiešame.
    Plnku rozotrieme na vychladnuté cesto, zvinieme do rolády a na niekoľko minút vložíme do rúry prehriať.
Top