Karfiol zapekaný s cestovinou
Kategória: 
1 cestoviny, 1 karfiol, 3 lyžice masla, 1 lyžicu hladkej múky, 3 až 4 dl mlieka, 100 g postrúhaného syra, ďumbier, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, 1 lyžicu horčice.

Karfiol zapekaný s cestovinou - príprava

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na vrecúšku.
    Karfiol rozoberieme, osolíme a krátko podusíme.
    Zmiešame s cestovinou.
    Z masla a múky pripravíme zásmažku, ktorú zalejeme mliekom, povaríme a necháme vychladnúť.
    Do vychladnutej omáčky primiešame za hrsť postrúhaného syra, ďumbier, soľ, zeleninovú koreniacu zmes a horčicu. Zmiešame s karfiolom a cestovinou.
    Masu vylejeme do vymasteného pekáča, posypeme strúhaným syrom a zapečieme.
Top