Karfiol so žĺtkovou omáčkou
Kategória:
1 väčší karfiol, 60 g masla, 2 žĺtky, 2,5 dl vody, 1 lyžicu petržlenovej vňate, šťavu z jedného citróna, soľ.
Karfiol so žĺtkovou omáčkou - príprava
Karfiol očistíme a uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Do hrnčeka dáme žĺtky, vodu, soľ a polovicu masla nakrájaného na kúsky.
Hrnček postavíme do kastróla s vodou a za stáleho miešania zahrievame.
Keď omáčka zhustne, pridáme 1 lyžičku studenej vody
a maslo.
Omáčku ochutíme šťavou z citrónu a petržlenovou vňaťou. Omáčkou polievame varený karfiol a ako prílohu podávame varené zemiaky.
Kategória:
1 väčší karfiol, 60 g masla, 2 žĺtky, 2,5 dl vody, 1 lyžicu petržlenovej vňate, šťavu z jedného citróna, soľ.
Karfiol so žĺtkovou omáčkou - príprava
Karfiol očistíme a uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Do hrnčeka dáme žĺtky, vodu, soľ a polovicu masla nakrájaného na kúsky.
Hrnček postavíme do kastróla s vodou a za stáleho miešania zahrievame.
Keď omáčka zhustne, pridáme 1 lyžičku studenej vody
a maslo.
Omáčku ochutíme šťavou z citrónu a petržlenovou vňaťou. Omáčkou polievame varený karfiol a ako prílohu podávame varené zemiaky.
Hrnček postavíme do kastróla s vodou a za stáleho miešania zahrievame.
Keď omáčka zhustne, pridáme 1 lyžičku studenej vody
a maslo.
Omáčku ochutíme šťavou z citrónu a petržlenovou vňaťou. Omáčkou polievame varený karfiol a ako prílohu podávame varené zemiaky.