Zemiakové  pečené placičky
Kategória: 
uvarené zemiaky, hladká muka, soľ, masť, lekvár (príp.. podľa chuti marmeláda)

Zemiakové pečené placičky - príprava

    Najskôr uvaríme zemiaky cca 1kg ( najlepšie sú varené o deň skôr).
    Olúpeme a na jemnom strúhadle nastrúhame.
    Na pripravený pomúčený plát dáme strúhané zemiaky, štipku soli a hladkú muku.
    Muky pridáme také množstvo, aby sa cesto dobre prepracovalo a na pláte neprilepovalo, a aby pekáčky neboli tvrdé. Vypracujeme hladké cesto a dáme nabok.
    Odkrajujeme malé kúsky, cca 3cm x 3cm, z ktorých vyvaľkávame malé placičky hrubé cca 0,5 cm.
    Tieto placičky dávame piecť na sucho, najlepšie na klasických kamenných platniach.
    Opečené z obidvoch strán potrieme masťou.
    Podľa chuti natrieme lekvárom, alebo marmeládou, stočíme do ruličky a môžeme podávať
Top