Plnený vianočné kapor
Kategória: 
• veľký kapor, • soľ, cesnak, rasca a rôzne korenie podľa chuti • 2 vajíčka, • maslo alebo olej, • šampiňóny, hrášok, oriešky (napríklad arašidy), salám alebo klobása, cibuľa podľa chuti ďalšiu zeleninu • 2 rohlíky

Plnený vianočné kapor - príprava

    Plnka do kapra : dva žĺtky vyšľaháme s trochou masla, soľou, cesnakom a korením.
    Pridáme orechy, huby, hrášok, nakrájaný salám, cibuľu ďalšie ingrediencie a na kocočky nakrájané rohlíky.
    Z dvoch bielkov vyšľaháme sneh, zmiešame dohromady
    a natlačíme do kapra.

    Neporciovaného vyčisteného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, cesnaku a rasce.
    Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plnkou, zašijeme, posypeme trochu korením ( napríklad grilovacím ) pokvapkáme olejom alebo maslom a dáme na hodinu a pol piecť do rúry.
    Chrumkavého kapra vyberieme na misu a ozdobíme banánom, pomarančom atď... a servírujeme.
Top